Chelsea ozbiljno do kraja, Schalke u osmini finala
Foto: EPA

Liga prvaka

Chelsea ozbiljno do kraja, Schalke u osmini finala

E. Škorić
Teme:

Nogometaši Schalkea izborili su osminu finala Lige prvaka.

Schalke je u Mariboru slavio pobjedu i, prema njihovim nadanjima i očekivanjima, to je bilo dovoljno obzirom na poraz Sportinga u Londonu.

Chesea je ranije osigurao osminu finala, ali su izabranici Josea Mourinha svejedno ozbiljno shvatili večerašnji meč sa Sportingom. Plavci su slavili s 3:1 i potvrdili prvo mjesto u grupi G sa 14 bodova i omjerom 4-2-0.

Chelsea je poveo golom Fabregasa iz penala u osmoj minuti, da bi Schurrle osam minuta kasnije povisio na 2:0. 

U nastavku još dva gola, po jedan na obje strane. Najprije je Silva smanjio prednost domaćih u 50. minuti, ali ubrzo je Mikel postavio konačnih 3:1.

Schalkeu je ovaj rezultat dobro došao. Njemački klub je golom Meyera iz 62. minute stigao do pobjede u Ljudskom vrtu protiv Maribora, te se na kraju sa osam bodova domogao drugog mjesta i prolaza u osminu finala.

U Evropskoj ligi će igrati Sporting, koji je ostao na sedam bodova.

Liga prvaka, grupa G, 6. kolo:
Chelsea - Sporting 3:1 (Fabregas 8 - penal, Schurrle 16, Mikel 56/ Silva 50)
Maribor - Schalke 0:1 (Meyer 62)

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:


Goal Meyer # Maribor 0-1 Schalke - 10-12-2014 (HD) by BitVideo

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije