Chelsea pobjedom nad Qarabagom do osmine finala
Foto: EPA

Plavci slavili sa 4:0

Chelsea pobjedom nad Qarabagom do osmine finala

E. Čaušević

Fudbaleri Chelseaja večeras su lakše od očekivano u gostima savladali Qarabag sa 4:0 u meču grupne faze Lige prvaka.

Ruku na srce londonski klub je večeras imao i malu pomoć sudija koji su na veliku žalost odigrali veliku ulogu u ovoj utakmici. Ipak, za Chelsea nije sve počelo kako su očekivali jer je Qarabag mogao do vodstva na otvaranju meča kada je Almeida zatresao stativu.

I onda u 19. minuti meča sve se preokrenulo. Sudija je pokazao na bijelu tačku, te direktan crveni karton sa Sadygova. Siguran iz penala bio je Eden Hazard koji je pogodio za 0:1. Do kraja prvog poluvremena gosti su udvostručili svoju prednost, a ovaj put strijelac je bio Wilian.

Qarabag je u drugom poluvremenu pokušao da dođe do gola iako su imali igrača manje. Domaći su imali solidnih šansi, ali Courtois je čuvao svoju mrežu. I onda u 71. minuti u glavnoj ulozi ponovo je bio glavni sudija De Sousa koji je svirao novi penal za goste, čini se prestrogo.

Ovaj put odgovornost je preuzeo Fabregas koji je bez problema savladao Ibrahima Šehića. Tačku na i u ovoj utakmici postavio je svojim drugim golom Willian koji je tako postavio konačnih 4:0.

Chelsea je osigurao svoje mjesto u nokaut fazi Lige prvaka i trenutno je prvi sa deset bodova, dva više od Rome koja gostuje večeras Atletico Madridu. Qarabag je zadnji sa dva boda.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Liga prvaka, 5. kolo:

Qarabag - Chelsea 0:4

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi