Chelsea počeo s proslavom titule

Premier liga, 35. kolo

Chelsea počeo s proslavom titule

E. Škorić

Chelsea je u 35. kolu engleske Premier lige gostovao na Goodison Parku i došao je do izuzetno važne pobjede (3:0).

Tri kola prije kraja, Chelsea ima sedam bodova više od Tottenhama, koji doduše kasnije dočekuje Arsenal.

Plavci su imali teško gostovanje na Goodison Parku, ali su na kraju ostvarili uvjerljivu pobjedu i sada već mogu da počnu sa slavljem. Teško je zaista da Chelsea ispusti ovu šansu za titulu.

Začetnik pobjede Chesleaja bio je Pedro, koji je u 66. minuti postigao eurogol, da bi kasnije uz malo sreće Gary Cahill u 78. minuti ovjerio pobjedu gostiju iz Londona. Do kraja meča u strijelce se upisao i Willian.

U istom terminu odigrao se i susret Middlesbrougha i Manchester Cityja, a završen je podjelom bodova (2:2).

Alvaro Negredo je u 38. minuti zatresao mrežu Građana, ali je Sergio Aguero u 69. minuti iskoristio penal za 1:1. Ipak, tvrdi domaćin u 78. minuti dolazi do novog  vodstva, a gol je postigao Chambers. Gabriel Jesus je spasio Građane poraza golom u 85. minuti.

M'Boro je ostao u barem malim šansama da može ostati u ligi, a City sa 66 bodova zauzima četvrto mjesto i još uvijek se nada plasmanu u Ligu prvaka.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Premier liga, 35. kolo:
Everton - Chesea 0:3 (Pedro 66, Cahill 79, Willian 87)
Middlesbrough - City 2:2 (Negredo 38, Chambers 77/ Aguero 69 - penal, Gabriel Jesus 85)

 

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi