Chelsea poslao mladog Abrahama na posudbu

Zvanično u Swanseaju

Chelsea poslao mladog Abrahama na posudbu

Iz Chelseaja su zvanično potvrdili da će Tammy Abraham narednu sezonu provesti u Swanseaju. 

Iako je Abraham danas potpisao sa Chelseajem novi, petogodišnji ugovor, narednu sezonu neće provesti na Stamford Bridgeu već u Swanseaju.

Epizlog je to dogovora između dvaju klubova, prema kojem će Abraham za Swansea nastupati u narednoj sezoni kao posuđen igrač, a dobit će ujedno i priliku da pokaže što zna u Premier ligi. 

Devetnaestogodišnji napadač je i prošlu sezonu proveo na posudbi, pošto je nastupao za Bristol City. Epizodu u ovom drugoligašu je okončao s učinkom od 23 postignuta pogotka u 40 odigranih utakmica. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Tržišna vrijednost Abrahama prema Transfermarktu se procjenjuje na oko 10 miliona eura, a previđa mu se bogata karijera, pa nema sumnje da će za koju godinu ta cifra biti za nekoliko puta veća. 

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi