Chelsea poziva tamnoputog Francuza na revanš protiv PSG-a!

Potez za svaku pohvalu

Chelsea poziva tamnoputog Francuza na revanš protiv PSG-a!

Teme:

Scene iz pariškog metroa u kojim navijači Chelseaja vrše diskriminaciju nad jednim slučajnim prolaznikom samo zbog boje njegove kože obišle su svijet, a na njih imuni nisu ostali ni u londonskom klubu koji su se istinski posramili.

Da bi se na najbolji način ogradili od groznog poteza vlastitih navijača, u Chelseaju su se odlučili prvo kazniti petoricu učesnika incidenta a zatim i pozvati dotičnog Francuza da bude specijalni gost na revanš susretu protiv PSG-a.

Tridesettrogodišnji tamnoputi Francuz po imenu Souleyman bio je žrtva rasizma, ali bi priča na kraju ipak mogla imati sretan kraj.

"Pozivamo ga da sa svojom porodicom bude naš gost na Stamford Bridgeu protiv PSG-a sljedećeg mjeseca. Nadam se da će prihvatiti naš poziv. Rasizam je problem cijelog društva, a o njemu su razmišljali i mnogo pamtniji ljudi. Nažalost, ni oni nisu našli odgovor na pitanje zašto se takve stvari i danas dešavaju", rekao je Steve Atkins, PR londonskog kluba.

Ovaj potez navijača u metrou najstrože su osudile mnoge javne ličnosti, a dotakao ga se i Arsene Wenger koji je diskriminaciju svog sunarodnjaka Souleymana nazvao "bijednim i užasnim potezom".

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.