Chelsea s dva igrača manje poražen od Burnleyja u golijadi

Premier liga

Chelsea s dva igrača manje poražen od Burnleyja u golijadi

E. Škorić
Teme:

Chelsea je očajno krenuo u odbranu titule, pošto je na Stamford Bridgeu poražen od Burnleyja s 3:2.

Očekivala se golijada i viđena je, no niko nije mogao ni pretpostaviti da će Chelsea biti tako nemoćan protiv ekipe Burnleyja.

U mnogome je na tok meča utjecalo isključenje stopera domaće ekipe Garyja Cahilla u 14. minuti. S igračem više Burnley preko Vokesa, koji je postigao dva gola, te Warda dolazi do nevjerovatnih 3:0 na poluvremenu.

U nastavku Chelsea je je preko Morate uspio da smanji, a do kraja utakmice je još Fabregas isključen, pa će on i Cahill pauazirati u narednom kolu. U 88. minuti, dok su imali dvojicu igrača manje na terenu, domaći su zabili još jedan gol. Strijelac je bio David Luiz, no nisu uspjeli Plavci doći do potpunog povratka.

Novajlija u Premier ligi, Huddersfield, s 3:0 je slavio u gostima kod Crystal Palacea, a dvostruki strijelac bio je Mounie, uz autogol Warda. Duel Southamptona i Swanseaja završen je bez pogodaka.

Everton i WBA su sa po 1:0 savladali Stoke i Bournemouth. Wayne Rooney je bio junak Karamela, a za WBA pogodio je Hegazy. Naš Muhamed Bešić nije nastupao za Everton mada je bio u protokolu. Asmir Begović imao je dobar meč na  golu Bournemoutha, no steče se dojam da je mogao puno bolje reagovati kod gola WBA.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Premier liga, 1. kolo
Chelsea - Burnley 2:3 (Morata 69, Luiz 88/ Vokes 24, 43, Ward 39)
Crystal Palace - Huddersfield  0:3 (Ward 23 - autogol, Mounie 26)
Everton - Stoke 1:0 (Rooney 45)
Southampton - Swansea 0:0
WBA - Bournemouth 1:0 (Hegazy 31)



Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi