Chelsea se prošetao Gelsenkirchenom, Basel ispustio pobjedu

Liga prvaka, grupa E

Chelsea se prošetao Gelsenkirchenom, Basel ispustio pobjedu

M. Šljivak

Fudbaleri londonskog Chelseaja savladali su večeras u trećem kolu Lige prvaka na gostovanju u Gelsenkirchenu ekipu Schalkea rezultatom 3:0.

Plavci su sjajno otvorili meč i u petoj minuti su stigli do prednosti. Lampard je izveo korner, Ivanović je dotakao loptu na prvoj stativi, a lopta je došla do Fernanda Torresa, kojem nije bilo teško da glavom ubaci loptu u mrežu.

Uspjeli su izabranici Josea Mourinha poprilično da smire utakmicu, ali je Schalke imao svoje prilike. Cechu su prijetili Boateng i Roman Neustadter, ali je golman Chelseaja sigurnim intervencijama odbranio svoj gol.

Na poluvrijeme se otišlo vodstvom Chelseaja od 1:0, a na otvaranju drugog poluvremena po jedna dobra prilika na obje strane. Prvo je Torres pogodio prečku, da bi Cech dobro odbranio pokušaj Clemensa.

Sve dileme oko pobjednika Chelsea je riješio u 69. minuti. Oscar je uposlio Fernanda Torresa, koji svojim drugim golom večeras povećava prednost na 2:0, da bi Eden Hazard u 87. minuti pogodio za 3:0.

Sead Kolašinac je u igru ušao u 71. minuti.

U drugom susretu ove grupe Basel je kao gost u Bukureštu remizirao kod Steaue 1:1.

Prvo poluvrijeme i pred nekoliko prilika nije donijelo golove, ali je na otvaranju drugog dijela Basel došao do vodstva. Prekrasno je pogodio Marcelo Diaz za prednost od 1:0. Ipak, u 88. minuti Leandro Tatu poravnava rezultat na konačnih 1:1.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:


Schalke 04 0-1 Chelsea (Goal Fernando Torres) by all-goals
Schalke 04 0-2 Chelsea (Goal Fernando Torres) by all-goals


Steaua Bucuresti 0-1 Basel (Goal Marcelo Diaz) by all-goals

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.