Chelsea spreman za velike stvari

Predstavljamo grupu G

Chelsea spreman za velike stvari

Teme:

Chelsea je najbolja ekipa grupe G i tu nema nikakve dileme. Morinho ima sastav koji može konkurisati za samu završnicu, četvrtfinale najmanje. Schalke je dobra ekipa ali nije u razini Chelseaja, zato bi Schalke i Sporting mogli voditi borbu za drugo mjesto. Maribor se tu teško može uključiti.

Mourinho čini se barem po ovom početku sezone ima napokon posloženu ekipu po svojoj želji. Fabregas asistira, Costa zabija, ekipa je u četiri utakmice Premiershipa postigla ubjedljivo najviše, 15 golova.

Chelsea je jak u sredini, pa i u defanizivi gdje je novi čovjek na boku Felipe Luis, na golu je Belgijanac Courtois. Mourinho inzistira da i bekovi dolaze visoko naprijed, a stoperi su u svakom prekidu u šesnaestercu gostiju.

Chelsea je kompletna i vrlo dobro izbalansirana ekipa. Pored jake prve postave, Mourinho sebi može dozvoliti luksuz da na klupi recimo ima Cecha, Schurllea, Oscara, Drogbu. U takvoj situaciji se onda navijači Chelseaja ne trebaju brinuti kada je u pitanju prolaz dalje, u osminu finala. Iznenađenje je bilo kada u ovoj grupi Chelsea ne bi završio na prvom mjestu. Schalke, Sporting, a pogotovo Maribor nisu ekipe koje bi mogle stvoriti veće probleme.

"Prošle sezone smo došli u polufinale Ligu prvaka i borili se za naslov u ligi. Bit će teško biti još bolji ove sezone, ali imamo i bolju ekipu i kompaktniji smo kao tim. Druga sezona u klubu je dobro vrijeme za evoluciju i za unapređenje," kaže Mourinho.

Schalke bi trebao biti najozbiljniji rival Chelseaju u ovoj grupi. Sastav iz Gelsenkirchena ima i više nego dovoljno evropskog iskustva. Imena poput Huntelaara, Draxlera, Boatenga ili Sama zaslužuju maksimalan respket, ali realno nisu garant nekog velikog rezultata. Grupu bi trebali proći, ali dalje od osmine finala će teško ići. Sezona je otvorena jako loše. Ispali su iz Kupa, u prvenstvu imaju samo jedan bod poslije tri kola (iako je taj bod osvojen protiv Bayerna). U posljednjem kolu ih je deklasirao M'gladbach (4:1). Kellera muče povrede, od našeg Kolašinca preko Farfana, Matipa, Santane do Howedesa.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Sporting je ponovo u Ligi prvaka nakon duže pauze koja traje od 2009. godine. Sastav nije za odbaciti,
možda bi čak i Schalke mogli uhvatiti na krivoj nozi. Ipak ni treće mjesto ni bi bilo loše za Sporting. Na golu je Rui Patricio, u vrhu napada Slimani kojem bi podrška trebali biti Carillo i Nani. Na početku prvenstva u Portugalu, Sporting ima problema, nije poražen, ali ima samo jednu pobjedu. Ostanak u Evropi za Sporting je idealna opcija, pa čak iako nije Liga prvaka već Evropska liga.

Maribor je napravio puno dolaskom u Ligu prvaka. Gledali smo ih protiv Zrinjskog nisu briljirali, ali evo vidimo dokle su stigli. I to preko Celtica. Niti u jednom smislu ih se ne smije podcijeniti, ali ipak teško mogu dalje od četvrtog mjesta. Mendy je u napadu, iza njega iskusni Tavares, Vršić i Ibrahimi su na bokovima, 36-godišnji Handanovič je na golu. Nisu pod pritiskom, mogu probati nešto napraviti kontra Sportinga možda i Schalkea, Naravno protiv Chelseaja će teško ići. Lani su igrali u Evropskoj ligi, sada bi plasman u istu na kraju grupne faze takmičenja u Ligi prvaka bio veliki uspjeh.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti