Chelsea sve bliže dovođenju zvijezde Intera
Foto: EPA

Napravljen veliki pomak u realizaciji Candrevinog transfera

Chelsea sve bliže dovođenju zvijezde Intera

Bilo je ovo ljeto puno frustracija za trenera Chelseaja Antonija Contea. Italijanski stručnjak ni u kom slučaju nije zadovoljan (ne)aktivnošću svog kluba tokom ovog prelaznog roka, ali bi sada Chelsea mogao u svoje redove dovesti iskusnog Antonija Candrevu.

Chelsea je tokom ovog prelaznog roka uspio dovesti Alvara Moratu, Rudigera, Bakayokoa i Willyja Caballera, ali su Stamford Bridge napustili Nemanja Matić i John Terry, dok je još uvijek nepoznat status Diega Coste. Zbog ovoga Conte smatra da njegova ekipa još nije adekvatno posložena kako bi krenula u odbranu naslova prvaka Engleske.

Conte smatra da njegovoj ekipi nedostaje "dubine", ali bi sada mogao dobiti veliko pojačanje i to u liku Antonija Candreve, 30-godišnjeg krilnog fudbalera Intera, prenosi Goal.com.

Prema pisanjima ovog portala, Chelsea je napravio značajan napredak kada je u pitanju realizacija Candrevinog transfera. Navodno je Inter spreman prodati Candrevu kako bi ova ekipa finansirala dovođenje defanzivca Sampdorije, Patrika Schicka.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Candreva je na San Siro stigao prošlog ljeta nakon tri godine provedene u dresu Lazija, te se već nekoliko mjeseci nalazi na Conteovom radaru. Iskusni fudbaler Intera je već imao priliku sarađivati s Conteom, u vrijeme kada je ovaj stručnjak vodio reprezentaciju Italije, a realizaciji njegovog transfera bi mogla doprinijeti i činjenica da on i Conte imaju istog menadžera.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije