Chelsea sve slavniji, Stamford Bridge sve ljepši i veći

Londonski klub povećava kapacitet stadiona

Chelsea sve slavniji, Stamford Bridge sve ljepši i veći

E. Čaušević
Teme:

Fudbalski klub Chelsea saopštio je danas da će uskoro početi sa renoviranjem Stamford Bridgea.

Iz kluba su danas otkrili da su poslali aplikaciju za novi stadion na Stamford Bridgeu, odnosno žele povećati kapacitet sadašnjeg stadiona na 60.000 sjedećih mjesta. 

"Nadamo se da će nam uskoro dati dozvolu da proširimo kapacitet stadiona koji sad iznosi 41.600 mjesta. Planiramo i izgraditi nekoliko stambenih objekata u blizini stadiona kako bi stvorili naš mali kvart", saopštili su iz londonskog kluba.

Osim povećanja kapaciteta na stadionu, iz kluba planiraju da izgrade fan shop i muzej, kao i restoran i bar za navijače i turiste koji posjete Stamford Bridge. Ovaj proces planiranja trebao bi trajati još nekoliko mjeseci, a sa izgradnjom bi se trebalo početi na kraju tekuće sezone.

"Očekujemo da nam odobre zahtjev za gradnju, ali svjesni smo da nas očekuje još mnogo planiranja i posla prije samih radova. Nadamo se da ćemo u sljedeću seznu ući sa renoviranim stadionom", saopšteno je iz Chelseaja.

Historija Stamford Bridgea traje više od 100 godina. Stadion je imao nekoliko faza renoviranja, ali su uvijek pokušali da sačuvaju duh stadiona, te atmosfere koja vlada na ovom području Londona.

Chelseajev stadion datira još iz 1877. godine, a klub je počeo igrati na njemu 1905. godine. Prvo renoviranje imali su 1919. godine kada su drastično promijenili izgled stadiona, te je kapacitet povećan skoro duplo.

Nakon više od 50 godina Chelsea se odlučio na novo renoviranje, a novi dizajn stadiona oduševio je navijače londonskog kluba. 1972. godine klub je dobio izgled stadiona koji ga i danas krasi, naravno, uz dodatne promjene tokom godina.

Međutim, Arsenal je sa novim stadionom zadao novu domaću zadaću za sve londonske klubove. Bogati Abramovič nije mogao izdržati na kritike navijača i pitanja zašto je njihov stadion manji od onog koji ima njihov rival.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ipak, ukoliko Chelsea dobije dozvolu da počne renoviranje stadiona to bi moglo trajati skoro tri godine. Chelsea je već predao zahtjev da u tom periodu svoje domaće utakmice igra na Wembleyju.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.