Chiellini: Dani je lud, a Gonzalo jedan od najboljih
Foto: EPA

Štoper Juventusa prokomentarisao svoje saigrače

Chiellini: Dani je lud, a Gonzalo jedan od najboljih

Sjajni štoper Juventusa Giorgio Chiellini je govorio o uzvratnoj utakmici polufinala Lige prvaka protiv Monaca, ali i o svojim saigračima, te je tom prilikom istakao kako smatra da je Gonzalo Higuain jedan od najboljih napadača na svijetu.

"Ekipa? Dani Alves je lud, Dybala je puno napredovao, a Gonzalo je A+ i uvijek je dostupan za čitavu ekipu, ne mari da li će postići gol ili ne", rekao je Chiellini.

"On ima toliko raznolikosti u svojoj igri koja mu omogućava da uvijek primi loptu u šesnaestercu. On je kompletan igrač. Među tri najbolja napadača na svijetu", pohvalio je Chiellini centarfora Stare dame.

Prokomentarisao je iskusni Italijan i ekipu Monaca koja će večeras u Torinu pokušati anulirati prednost od 2:0 koju je Juventus stekao u prvoj utakmici.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Njihova dva napadača nam dosta otežavaju. Mbappe i Falcao su spoj mladosti i iskustva. Oni imaju i sjajne vezne igrače, ali Buffon nam je donijeo sjajnu prednost", prisjetio se Chiellini i sjajnih intervencija svog golmana u prvoj utakmici.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije