CIES: Samo je Pogba u Seriji A skuplji od Pjanića

Pjanić među najskupljim igračima na svijetu

CIES: Samo je Pogba u Seriji A skuplji od Pjanića

Međunarodni centar za sportske studije (CIES), izvršio je istraživanje i sastavio listu od 120 najskupljih igrača na svijetu. 

Lista je sastavljena na osnovu više statističkih parametara, poput golova, asistencija, godina, dužine ugovora... Najbolji na listi je četverostruki osvajač Zlatne lopte Lionel Messi, čija je vrijednost procijenjena na 220 miliona eura. 

Na drugom mjestu je Cristiano Ronaldo sa prosječnom vrijednosti od 133 miliona eura. Treće mjesto zauzima Eden Hazard (99 miliona), dok je četvrti njegov saigrač iz Chelseaja, Diego Costa (84 miliona). Peto mjesto zauzeo je Paul Pogba (72 miliona). 

Kada su u pitanju igrači iz Serije A, ispred našeg reprezentativca samo je već pomenuti, Paul Pogba. Miralem Pjanić dijeli 31. poziciju na listi najskupljih igrača na svijetu sa Jeromeom Boatengom, Manuelom Neuerom i Davidom Silvom. Njihova vrijednost procijenjena je na 35 miliona eura. 

Pored Pjanića na listi najskupljih igrača na svijetu svoje mjesto našao je i Edin Džeko. On dijeli 87. poziciju na listi sa Marquinhosom, Chambersom, Godinom, Varaneom, Benatiom i Fernandinhom. Njihova vrijednost procijenjena je na 23 miliona eura. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.