Cifra koju Inter traži za Perišića nije normalna
Foto: EPA

United nudi 40, Inter traži 60 miliona eura

Cifra koju Inter traži za Perišića nije normalna

M. Šljivak

Fudbal je već odavno postao najbolji i najunosniji biznis na svijetu.

Dokaz tome su svakodnevni transferi u kojima se i za igrače prosječnog kalibra izdvajaju višemilionski iznosi.

Bogati klubovi širom Evrope godinama unazad ne pitaju za cijenu kada žele nekog fudbalera i gotovo svakog ljeta se sruši rekord u transferima.

Jedan od klubova koji nenormalno troši na pojačanja je Manchester United. Crveni đavoli su dovođenjem Paula Pogbe postali rekorderi po izdvojenom novcu za jednog igrača, a ovog ljeta se ponovo spremaju za napad na nekoliko fudbalera.

Među igračima koji bi mogli na Old Trafford je hrvatski ofanzivac Ivan Perišić. Fudbaler Intera je velika želja Josea Mourinha, a za 28-godišnjeg Perišića tim s Tetra snova je spreman izdvojiti oko 40 miliona eura.

Međutim, italijanski tim traži mnogo više novca. Oni su svoj ponajboljeg igrača spremni pustiti za cifru od 60 miliona eura i tek kada neko ponudi taj novac, Perišić može ići.

United taj novac ima. Ipak, da li su spremni ići tako daleko i ponuditi toliko novca za hrvatskog fudbalera vidjećemo za nekoliko mjeseci, ali ne treba čuditi ako do transfera i dođe.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Perišić je od dolaska iz Wolfsburga jedan od glavnih igrača Nerazzurra, a u karijeri je ovaj fudbaler igrao još za Borussiju i Club Brugge.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi