Čile i Njemačka remizirali, nalaze se nadomak polufinala
Foto: EPA

Kup Konfederacija

Čile i Njemačka remizirali, nalaze se nadomak polufinala

E. Škorić

Njemačka i Čile odigrali su bez pobjednika (1:1) meč drugog kola grupe B Kupa Konfederacija u Rusiji.

Nijemci i Čileanci odmjerili su snage u Kazanju, a nakon 90 minuta rezultat je glasio 1:1. Obzirom na sve, nekako bi bilo nerealno da je neko od ovih timova na kraju upisao pobjedu, odnosno poraz.

Bolje je meč počeo Čile, koji je već u šestoj minuti vodio 1:0. Loša reakcija Mustafija u odbrani Njemačke, loptu dodaje do Vidala, koji je uposlio Alexisa Sancheza, a ovaj precizan iz neposredne blizine.

U 19. minuti Eudardo Vargas je zatresao prečku njemačkog gola, a prvu šansu s druge strane Nijemci koriste. U 41. minuti Lars Stindl na ubačaj Hectora zabija za, ispostavilo se, konačnih 1:1.

U nastavku su mreže mirovale, iako su i jedni i drugi imali svoje prilike, ali sigurno da su i ovim rezultatom na kraju zadovoljni. 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Čile i Njemačka imaju po četiri boda, tri više od Australije i Kameruna i prema svemu sudeći ove dvije selekcije idu u polufinale turnira u Rusiji.



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi