Čile nije ostao bez Mundijala na terenu nego u kafani
Foto: EPA

Supruga Claudija Brava iznijela 'prljavi veš'

Čile nije ostao bez Mundijala na terenu nego u kafani

Reprezentacija Čilea je u zadnju utakmicu kvalifikacija za Mundijal protiv Brazila ušla u dosta dobroj situaciji. Čileancima je za plasman na Svjetsko prvenstvo, prema nekim kalkulacijama, odgovarao i minimalan poraz, dok je "najsigurnija" opcija bila izvući barem remi na gostovanju rasterećenom Brazilu, koji je odavno obezbijedio plasman.

Međutim, Čileanci su sinoć u Sao Paulu djelovali nemoćno, a Brazil je na kraju slavio ubjedljivu pobjedu rezultatom 3:0, pa su gosti ostali bez plasmana na Svjetsko prvenstvo.

Plasman na Mundijal, čini se, nije izgubljen na sinoćnjoj utakmici, nego i prije nje, a kumovali su mu neodgovornost i noćni izlasci reprezentativaca Čilea, ako je vjerovati supruzi Claudija Brava, golmana čileanskog državnog tima.

"Hvala državnoj reprezentaciji za sve divne trenutke. Hvala mom 'Kapetanu Americi' (Claudio Bravo) na svim momentima koje smo iskusili. Bilo je zaista prelijepo. Ali oni koji nose državni dres to moraju raditi profesionalno...Znam da je većina to i činila, dok su drugi 'partijali', pa čak i propuštali treninge jer su bili pijani...Ako vam kopačke pristaju, obucite ih i prestanite plakati, jer sada čitava država plače", napisala je u postu koji je šokirao čileansku fudbalsku javnost supruga Claudija Brava, Carla Pardo.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Čileanski novinari su ubrzo kontaktirali Claudija Brava i zatražili njegov komentar na Instagram objavu njegove supruge.

"O nekim stvarima se treba razgovarati unutar ekipe, nije vrijeme da se prljavi veš iznosi u javnost, to je sve što imam reći...Oni koji su ovdje znaju svoje odgovornosti. Odrasli smo ljudi i svi smo odgovorni za vlastite postupke", prokomentarisao je kratko golman Čilea i Manchester Cityja.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi