Čile šampiona i rekordera po broju titula poslao kući

Urugvaj eliminisan u četvrtfinalu

Čile šampiona i rekordera po broju titula poslao kući

Fudbalska reprezentacija Čilea, zemlje koja je domaćin ovogodišnjeg izdanja Copa Amerike, plasirala se u polufinale ovog takmičenja nakon što je s minimalnih 1:0 savladala selekciju Urugvaja. 

Autor pogotka koji je odlučio pobjednika bio je defanzivac Čilea Mauricio Isla koji je pogodio deset minuta prije kraja utakmica. Posao Čileancima u eliminaciji rekordera po broju titula na Copa Americi olakšao je Edinson Cavani. Napadač urugvajske reprezentacije, očito pod pritiskom zbog problema u kojima se našao njegov otac, zaradio je drugi žuti karton na susretu u 62. minuti.

Dvije minute prije kraja utakmice i defanzivac Urugvaja Fucile krenuo je istim putem, takođe nakon drugog žutog kartona. Ni osam minuta sudijske nadoknade nije bilo dovoljno braniocu titule da uspije doći do izjednačenja nakon kojeg bi se izvodili eventualni penali, pa je slavlje nešto više od 45.000 domaćih navijača Čilea na Estadio Nacional De Chile moglo početi.

Copa America, četvrtfinale:

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Čile - Urugvaj 1:1 (Isla 80.)

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.