Čileanski selektor imao je najčudniji izbor

Sanchez i niko više

Čileanski selektor imao je najčudniji izbor

E. Škorić

U ponedjeljak navečer u švicarskom Cirihu održana je svečana ceremonija dodjele nagrade za najboljeg nogometaša u 2016. godini.

Nagradu je očekivano osvojio Cristiano Ronaldo, no razne zanimljivosti dešavale su se u Zurichu, a posebno je zanimljivo bilo pratiti ko je kome dao glas.

Što se samog glasanja tiče, bilo je mnogo nelogičnosti, ali je zanimljivo da dvojica najvećih rivala nisu glasali za sebe. Messi je glasao za Suareza, Neymara i Iniestu, a Ronaldo za Balea, Sergija Ramosa i Modrića. 

A  nevjerovatan je bio selektor Čilea Juan Antonio Pizzi, koji očito smatra da je Alexis Sanchez daleko najbolji na svijetu.

Upisao je Sancheza na prvo mjesto,a potom je ostavio dva prazna polja i na taj način je iskazao veliko poštovanje prema svom igraču, koji nastupa za Arsenal.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti