Čista desetka: Miralem Pjanić u timu kola
Foto: EPA

Prema portalu Whoscored.com

Čista desetka: Miralem Pjanić u timu kola

Kompletirano je i šesto kolo Serija A, a ugledni portal Whoscored.com je odabrao tim kola najeltinijeg ranga italijanskog fudbala. Sasvim očekivano, nakon briljantne partije protiv Torina, svoje mjesto u najboljem timu 6. kola Serije A je našao i Miralem Pjanić.

Juventus je u subotu odigrao gradski derbi sa Torinom, a Stara dama je slavila ubjedljivu pobjedu rezultatom 4:0. Veliki doprinos ovoj pobjedi dao je i naš Miralem Pjanić, koji je u 40. minuti postigao sjajan pogodak, ali i upisao dvije asistencije.

Vrijedi napomenuti i da je upravo zbog starta nad bh. veznjakom fudbaler Torina, Baselli, u 24. minuti zaradio drugi žuti karton i isključenje.

Za briljantnu partiju u gradskom derbiju Whoscored.com je Pjaniću dodijelio čistu desetku, a osim njega u timu kola su se našla još dva fudbalera Juventusa, Lichtsteiner i Dybala.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Pored trojca Stare dame, svoje mjesto u najboljem timu šestog kola su našli i Marco Sportielo (Fiorentina), Dario Dainelli (Chievo), Luiz Felipe (Lazio), Faouzi Ghoulam (Napoli), Marcus Rohden (Crotone), Andrea Barberis (Crotone), Stephan El Shaarawy (Roma), te Ciro Immobile (Lazio).

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije