City bez Tourea do kraja sezone
Foto: EPA

City bez Tourea do kraja sezone

E. Škorić

Nogometaš Manchester Cityjaa Yaya Toure najvjerovatnije će propustiti ostatak sezone zbog povrede prepona.

Toure se povrijedio u današnjem derbiju 34. kola engleskog Premiershipa na Anfieldu protiv Liverpoola. Pri jednom udarcu prema protivničkom golu je Bjelokošćanin zadobio povredu i pitanje je da li će igrati do kraja sezone.

Bio bi to, ako se naravno tako ispostavi, težak udarac za Građane koji će u posljednjih šest utakmica pokušati doći na prvo mjesto premierligaške tabele.

"Bit će teško za Yayu Tourea završiti ovu sezonu. Ako dobijemo dvije zaostale utakmice bit ćemo bod iza Liverpoola koji i dalje mora igrati protiv Chelseaja. Borba za naslov ne završava ovdje danas", kazao je menadžer Cityja Manuel Pellegrini.

Toure je ove sezone u prvenstvu zabio 18 pogodaka i treći je najbolji strijelac.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.