City iskoristio zanimljivo pravilo u meču s Arsenalom
Foto: EPA

Četvrta izmjena izvršena

City iskoristio zanimljivo pravilo u meču s Arsenalom

M. Šljivak

Meč FA Kupa između Manchester Cityja i Arsenala donio je i primjenu jednog zanimljivog pravila.

Ekipa Cityja je u ovom susretu izvršila četiri izmjene, ali je to prema pravilima Fudbalske asocijacije dozvoljeno od četvrtfinala ovog takmičenja.

Građani su postali prva ekipa koja je koristila ovo pravilo. Četvrta izmjena na meču bio je Kelechi Iheanacho, a uskoro bi se ovo pravilo moglo uvesti i na velikim takmičenjima

Isto je 2016. godine u finalu Svjetskog klupskog prvenstva napravio i Real Madrid. Alvaro Morata je zamijenio Cristiana Ronalda, da bi zatim u januaru ove godine škotski Ayr United također napravio četvrtu izmjenu u FA Kupu ove zemlje.

"FA Kup je prepoznatljiv po velikoj historiji i tradiciji i jednostavno moramo gledati u budućnost uvođenjem novih stvari. Ovo pravilo će donijeti dodatni interes za utakmice, a želimo vidjeti kako će menadžeri reagovati ako budu imali dodatnu izmjenu", rekao izvršni direktor Fudbalske asocijacije Martin Glenn.

Sigurno je da bi ovo pravilo uskoro moglo zaživjeti i na velikim takmičenjima, a tu odluku moraju donijeti UEFA i FIFA.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi