City na izletu u Barceloni, Dortmund želi spasiti sezonu

Osmina finala Lige prvaka

City na izletu u Barceloni, Dortmund želi spasiti sezonu

Večerašnje utakmice osmine finala Lige prvaka će dati posljednja dva učesnika četvrtfinale najelitnijeg klupskog takmičenja u Evropi.

Na Nou Campu se sastaju Barcelona i Manchester City. Nakon 2:1 iz prvog susreta, Barca pred svojim navijačima ima zadatak samo potvrditi prolaz dalje što u ovom trenutku ne izgleda kao težak posao za Katalonce. Osim što City igra u jako lošoj formi, Barcelona briljira u Primeri gdje se nalazi na prvoj poziciji ispred Reala.

Manuel Pellegrini neće moći naručati na Gaela Clichyja, koji je suspendovan, dok će od igrača Barcelone susret propustiti već duže vremena ozlijeđeni Vermaelen i Busquets. Svi ostali fudbaleri su u konkurenciji za meč koji će odlučiti putnika u četvrtfinale.

Borussia će na svom terenu protiv Juventusa tražiti pobjedu koja bi im mogla donijeti plasman u polufinale, ali i spasiti razočaravajuću sezonu. Milioneri su u Torinu dobro prošli. Juventus je bio mnogo bolji tim i u Dortmundu su na kraju bili zadovoljni sa minimalnim porazom uz gol u gostima, koji bi mogao biti od velike važnosti za Kloppovu ekipu.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Juventus će večeras biti dosta oslabljen, jer zbog povreda neće nastupiti Caceres i De Ceglie, dok je nastup Andree Pirla pod velikim upitnikom. Sa druge strane, Klopp neće moći računati na Grosskrutza i Piszczeka, dok je nastup Sahina i Gintera neizvjestan.

Navijači Borussije se nadaju da će im njihov tim večeras ponuditi reprizu finala iz 1997. godine, kada se Dortmund preko Juventusa domogao trofeja prvaka Evrope.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti