City na krilima sjanog Edina Džeke razbio Southampton

Bh. reprezentativac odigrao još jednu sjajnu utakmicu

City na krilima sjanog Edina Džeke razbio Southampton

U prvoj utakmici 33. kola engleskog Premiershipa Manchester City je na svok Etihadu sa sigurnih 4:1 savladao Southampton.

City je već nakon prvog poluvremena imao prednost od 3:1, u drugom poluvremenu su uglavnom čuvali rezultat sve do zadnjih 15 minuta kada su stvorili nekoliko pravih prilika i propustili su do kraja napuniti mrežu gostiju. Prvo ime utakmice bio je naš reprezentativac Edin Džeko.

City je bolje otvorio utakmicu i već nakon tri minute igre imao je rezultatsku prednost. Edin Džeko je izborio penal, a siguran sa 11 metara bio je Yaya Toure. Nakon primljenog pogotka gosti su preuzeli terensku inicijativu, imali su više posjed lopte na svojoj strani, ali i dvije, tri prilike za poravnanje.

Međutim, u 20. minuti gosti su doživjeli težak udarac kada se povrijedio njihov najbolji igrač Jay Rodriguez koji je morao napustiti teren. Za sada nema informacija o koliko ozbijnoj povredi se radi, ali Englezi strahuju da je povreda ozbiljna, te da Rodriguez neće igrati na SP u Brazilu.

Vrlo dobru igru Southampton je krunisao izjednačenjem u 37. minuti utakmice. Jack Cork je izborio penal, a siguran sa bijele tačke bio je Rickie Lambert, koji je donio radost timu Mauricija Pochettina.

Iako sve do kraja prvog dijela City nije pružio neku blistavu igru na odmor je otišao ipak sa dva gola prednosti. U 45. minuti su Džeko i Silva odlično izradili akciju, Španac je doduše bio u čistom ofsajdu, a na kraju je Samir Nasri petim golom sezone donio prednost Cityju.

Međutim, ni tu nije bio kraj, već je City u četvrtoj minuti sudijske nadoknade stigao do još jendog pogotka. Aleksandar Kolarov je sjajno ubacio sa lijeve strane, a Edin Džeko odličnu igru kruniše pogotkom glavom. Bio je to treći Džekin pogodak u četiri utakmice protiv Southamptona.

U drugom poluvremenu je City uglavnom čuvao rezultat. Igrači Manuela Pellegrinija nisu se previše ni trudili prema naprijed, čvrsto su čuvali stečenu prednost i na sredini terena potpuno dominirali. Gosti su pokušavali doći do gola, ali bez Jaya Rodrigueza napad ipak nije funkcionisao najbolje.

Pellegrini je u 65. minuti utakmice iz igre izveo najboljeg igrača prvog dijela Edina Džeku, koji je zaradio velike ovacije navijača na Etihadu, a u igru je ušao španski reprezentativac Alvaro Negredo. City je najbolju priliku imao u 71. minuti kada je Silva sjajno uposlio upravo Negreda, ali se španski reprezentativac nije najbolje snašao pred golom Paula Gazzanige.

Southampton je uzvratio u 75. minuti preko Lamberta, koji je iskosa sa desne strane šutirao pored gola. Dvije minute kasnije Pellegrini je iz igre izvadio i Davida Silvu kako bi ga što svježijeg sačuvao za derbi sezone sljedećeg vikenda protiv Liverpoola, a u igru je uveo crnogorskog reprezentativca Stevana Jovetića.

Samo tri minute bile su dovoljne Jovetiću da se zahvali Pellegriniju na ukazanoj šansi za igru. Crnogorac je iskoristio fantastično dodavanje Jesusa Navasa sa desne strane i pogodio za 4:1 i potvrdu nove pobjede Cityja. U 82. minuti je City mogao doći i do petog pogotka, ali je Negredo ponovo bio neprecizan.

Potražite više informacija na temu Premier league:

City je nastavio s opsadom gola gostiju i nakon četvrtog gola, a u 85. minuti je Yaya Toure bilo najbliže postizanju drugog gola na utakmici, ali se ispriječila stativa. Do kraja utakmice nije bilo promjene rezultata. City narednog vikenda očekuje derbi prvenstva protiv Lverpoola.


Yaya Toure Goal ~ Manchester City 1-0... by All_Goals
Rickie Lambert Goal ~ Man City vs Southampton 1... by bruceblack0106
Nasri Goal ~ Man City vs Southampton 2-1 05/04... by bruceblack0106
Manchester City 3-1 Southampton - Goal Dzeko... by FR-UK

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.