City na ljeto ide po Neymara

Brazilac prva želje Pepa Guardiole

City na ljeto ide po Neymara

E. Čaušević

Čelnici Manchester Cityja danas su potvrdili da će u ljetnom prelaznom roku glavna meta ovog klub biti fudbaler Barcelone Neymar.

Sve više se piše o njegovom odlasku sa Camp Noua, a nije tajna da je ovaj fudbaler velika želje Pepa Guardiole koji će od sljedeće sezone voditi City.

Prema pisanju engleskih medija čelnici engleske ekipe imaju namjeru da na kraju sezone aktiviraju klauzulu u Neymarovom ugovoru koja iznosi 145 miliona funti. 

"Neymar je već izrazio želju da jednog dana sarađuje s Guardiolom. Ta izjava je iznenadila mnoge medije s obzirom da će Guardiola od naredne sezone biti u Cityju, te su odmah mnogi pretpostavili da će on u City naredne sezone. Povezuje se i sa Real Madridom, ali ja sam mu savjetovao da ostane u Barceloni još nekoliko godina", rekao je jedan Neymarov prijatelj.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Neymar je u dosadašnjem dijelu sezone postigao 16 golova u 18 nastupa za Barcelonu, te je upisao devet asistencija. Pored Cityja, interes za Neymara pokazao je i Manchester United koji je poslao ponudu od 190 miliona eura za ovog fudbalera.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi