City očekuje još 800.000 eura od Barce za Suareza
Foto: EPA

Odličan posao Građana

City očekuje još 800.000 eura od Barce za Suareza

U Manchester Cityju željno iščekuju još jednu isplatu od Barcelone za Denisa Suareza. U kasu Građana bi trebalo stići još 800.000 eura, kao dio Suarezovog transfera iz 2013. godine.

Naime, Suarez je proveo dvije godine u akademiji Manchester Cityja prije nego što se 2013. godine vratio u domovinu i potpisao četverogodišnji ugovor s Barcelonom.

On je tada koštao Katalonce samo 3.2 miliona eura, ali je u ugovor koji je postignut s Manchester Cityjem bio uključen veliki broj klauzula koje su Građanima trebale donijeti finansijske bonuse, ukoliko Suarez "uspije" na Nou Campu.

Španski veznjak je ostavio slab utisak u Barci, u svom prvom boravku na Nou Campu, te je 2015. godine prodan Villarrealu. Ipak, prošlog ljeta je Barcelona odlučila otkupiti njegov ugovor od Žute podmornice.

Uslovi ugovora s Cityijem su nastavili važiti, a Suarez je, polako, ali sigurno, postao standardan u timu katalonskog velikana.

On je protiv Getafea upisao svoj 40. nastup u dresu Barce, što znači da je aktivirana jedna od klauzula o dodatnim bonusima za City.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Naime, City će nastavljati primati 800.000 eura od Barce za svakih 10 utakmica koje Suarez odigra za katalonsku ekipu, a to će se nastaviti dok ne dostigne broj od 100 odigranih utakmice za svoj sadašnji klub.

To znači da je Barcelona do sada platila 6.4 miliona eura za 23-godišnjeg veznjaka, a njegov transfer bi ih, u konačnici, mogao koštati 11.2 miliona eura.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi