City pregazio Feyenoord, Shakhtar bolji od Napolija
Foto: EPA

Grupa F, 1. kolo:

City pregazio Feyenoord, Shakhtar bolji od Napolija

M. Šljivak

Manchester City uvjerljivo je savaladao na gostovanju ekipu Feyenoorda s 0:4 u susretu 1. kola grupe F Lige prvaka.

Ekipa Pepa Guardiole lagano je završila posao u Rotterdamu. Pobjednik je bio poznat već nakon 25 minuta kada su gosti iz Manchestera imali tri gola prednosti.

Gosti su poveli već nakon dvije minute. John Stones je pogodio za 0:1, da bi već u 10. minuti Sergio Aguero povećao prednost na 0:2.

Nisu Građani prestajali s napadima, a u 25. minuti pobjednik je i odlučen. Gabriel Jesus je postigao svoj prvi gol u Ligi prvaka za prednost od 0:2.

Ovaj rezultat se na semaforu zadržao ve do 63. minute kada je postignut i četvrti gol. Večeras se drugi put u strijelce upisao John Stones za pobjedu od 0:4.

Shakhtar je na neutralnom terenu u Kharkivu dočekao Napoli, ali im to nije smetalo da slave pobjedu od 2:1.

Ukrajinski prvak je iskoristio maksimalno svaku grešku italijanskog tima i na kraju je stigao do tri boda. 

Poveli su u 15. minuti preko Taisona, na 2:0 je povećao Ferreyra u 58. minuti, da bi počasni gol za Napoli postigao Milik s penala u  72. minuti meča.

Grupa F, 1. kolo:

Feyenoord - Manchester City 0:4 (Stones 2', 63', Aguero 10', Jesus 25')

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Shakhtar - Napoli 2:1 (Taison 15', Ferreyra 58' / Milik 72'p)



Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi