City slavio u Napulju i osigurao plasman u osminu finala
Foto: EPA

Sjajna utakmica na San Paolu

City slavio u Napulju i osigurao plasman u osminu finala

Fudbaleri Napolija i Manchester Cityja su odigrali pravu fudbalsku ljepoticu na San Paolu, u okviru grupe F Lige prvaka, a na kraju su uspješniji bili gosti iz Engleske i slavili pobjedu rezultatom 2:4.

Ipak, prvi su se radovali navijači Manchester Cityja. igrala se 21. minuta kada je Lorenzo Insigne, nakon duplog pasa sa Mertensom, rutinski pogodio za vodstvo Napolija od 1:0.

Nije se, međutim, dugo čekalo na izjednačenje Građana. Gol za 1:1 je postigao Nicolas Otamendi u 34. minuti, nakon što je bio najviši u skoku poslije ubacivanja Gundogana.

Manchester City je do kraja prvog poluvremena imao potpunu terensku inicijativu i uspio kreirati nekoliko odličnih prilika. John Stones u 39. minuti pogađa prečku, ali su mreže do odlaska na odmor mirovale.

Nastavio je City kreirati prilike i u drugom poluvrenenu, a ofanzivna igra im se isplatila u 48. minuti kada Stones pogađa za potpuni preokret.

Nakon drugog primljenog gola Napoli počinje igrati dosta bolje, a Insigne u 57. minuti pogađa prečku. Imao je potom i City opasan napad, ali domaći uspijevaju stići do izjednačenja.

Igrala se 62. minuta kada je Sane skrivio penal, a Jorginho bio siguran sa bijele tačke za 2:2.

Međutim, Građani su ponovo imali brz odgovor. 

U 69. minuti Leroy Sane kreće u kontru, lopta ipak dolazi do Sergia Aguera koji pogađa za 2:3. Ovo je za sjajnog Aguera bio 178 gol u dresu Manchester Cityja, pa je Argentinac i zvanično postao najbolji strijelac u historiji Građana.

Pobjedu Manchester Cityja je potvrdio Sterling u 92. minuti, kada je preciznim šutem savladao Reinu.

Treba napomenuti da je Cityju prije ove utakmice bio dovoljan i jedan bod da osigura plasman u nokaut fazu Lige prvaka, tako da su izabranici Pepa Guardiola sada sigurni putnici u osminu finala.

U drugoj utakmici Grupe F domaću pobjedu je upisao Shakhtar. Ukrajinci su savladali Feyenoord rezultatom 3:1, iako su gosti odlično počeli utakmicu.

Feyenoord je poveo golom Jorgensena u 12. minuti, nakon odličnog ubacivanja Berghuisa.

Ipak, domaći samo dvije minute kasnije dolaze do izjednačenja. Nakon opasne kontre Shakhtara lopta dolazi do Ferreyre, koji iz drugog pokušaja posprema loptu u mrežu Feyenoorda.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Nije se dugo čekalo ni na drugi gol Shakhtara, jer je Marlos u 17. minuti postigao prelijep pogodak za potpuni preokret svoje ekipe.

Isti igrač je i potvrdio pobjedu Shakhtara i to u 68. minuti kada je majstorski reagovao nakon asistencije Ferreyre.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi