City 'testira' Barcu: Uskoro bogata ponuda za Messija
Foto: EPA

Ukoliko Argentinac ne produži ugovor

City 'testira' Barcu: Uskoro bogata ponuda za Messija

Piše: R. Pašić
Ukoliko Messi ne potpiše novo produženje ugovora sa Barcelonom, Manchester City bi mogao krenuti "u akciju". Naime, Građani planiraju "testirati" Barcu bogatom ponudom za argentinskog virtuoza.

Prema riječima novinara španskog AS-a Moisesa Llorensa u Barceloni su se pojavile sumnje, pa sada Katalonci ne odbacuju mogućnost i da Messi ne potpiše produženje ugovora.

U slučaju ovakvog scenarija, Manchester Citiy je već spremio 400 miliona eura, koje namjerava ponuditi Kataloncima za usluge Lionela Messija, a prema pisanjima pojedinih španskih medija čelnici Građana su već kontaktirali ljude bliske argentinskom fudbaleru.

Podsjetimo, iz Barcelone su još u julu objavili da će Messi ostati na Nou Campu do 2021. godine, te da će uskoro potpisati novi ugovor, ali se to još uvijek nije desilo. Argentinac još uvijek nije ozvaničio produženje saradnje, iako predsjednik Barce Josep Maria Bartomeu već neko vrijeme pokušava smiriti navijače riječima da je "posao završen." Kako vrijeme prolazi, sve su glasnije špekulacije da bi Messi mogao odbiti novi ugovor i, u konačnici, napustiti Barcelonu.


Primera