City u Moskvi vodio 2:0, pa osvojio samo jedan bod

Liga prvaka

City u Moskvi vodio 2:0, pa osvojio samo jedan bod

E. Škorić

Nogometaši Manchester Ciytja imali su dosta problema u gostima kod CSKA u Moskvi, u susretu trećeg kola grupe E Lige prvaka. Iako su vodili 2:0, osvojili su samo bod.

City nije imao puno izbora uoči večerašnje utakmice. Građani su jednostavno morali da ostvare trijumf poslije loših izdanja u prva dva kola i samo jednog osvojenog boda.  

Ahmed Musa je zaprijetio engleskoj momčadi u sedmoj minuti, zatim Zoran Tošić u 10. minuti, ali su bili neprecizni. Građani su iz prvog pravog napada, u 29. minuti, došli do vodstva.

Edin Džeko i Sergio Aguero su krenuli sami na domaćeg golmana, naš reprezentativac nesebično je uposlio Argentinca, koji je zabio pogodak. Samo devet minuta kasnije, gosti su zabili i drugi gol.

 Sergio Aguero je pokušao šutirati, no ispalo je to kao ubačaj, kojeg je James Milner iz neposredne blizine pretvorio u gol. U nastaavku je City slabije igrao, CSKA je bio opasniji i uspio je doći do gola.

Dogodilo se to u 65. minuti. Musa je uposlio Seydoua Doumbiju, koji je matirao Joea Harta. Moskovljani su pokušavali na sve strane da pokušaju ostati neporaženi, ali se City uspješno odbranio. U 86. minuti neočekivano penal za domaće kojeg je skrivio Kolarov, a Natcho je zabio s bijele tačke za 2:2 i veliku katastrofu Građana.

Džeko je imao solidnu partiju, a igrao je do 72. minute, kada ga je zamijenio Jesus Navas. Dodajmo da večeras u drugom susretu grupe E igraju Roma i Bayern. City ima samo dva boda, Roma četiri, a Bayern vodeći šest bodova. Kako stvari stoje, Građani bi olako mogli da ostanu bez osmine finala najelitnijeg klupskog natjecanja.

Liga prvaka, grupa E, 3. kolo:
CSKA - City 2:2 (Doumbia 65, Natcho 86 - penal/ Aguero 29, Milner 38)

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.