City zbog Afričkog kupa nacija prelazi na plan B?

Toure odlazi, Lampard će produžiti?

City zbog Afričkog kupa nacija prelazi na plan B?

Manchester City se lošim igrama u posljednje vrijeme doveo u situaciju da više nema prava na kiks ukoliko želi osvojiti Premiership, a januar bi za njih mogao donijeti velike poteškoće.

Nakon saznanja da se Obala Slonovače plasirala na afričko prvenstvo, svima u Cityju postalo je jasno da će u januaru biti lišeni jednog od svojih najvažnijih fudbalera. Izbivanje Yayae Tourea moglo bi se odraziti na cijeli tim, ali je Manuel PEllegrini spremio "Plan B".

Naime, u narednom periodu Čileanac bi trebao više koristiti Franka Lamparda na kojem bi se gradila igra  a, kao posljedica toga, Lampardu će biti ponuđen "produženi boravak" na Etihadu.

Poznato je da bi se Lampard u New York City trebao zaputiti već prvog dana nove kalendarske godine, ali će odsustvo Tourea primorati struku Cityja da pokuša produžiti Lampardovu pozajmicu do kraja sezone.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.