City želi učiniti Sancheza najplaćenijim igračem u Engleskoj
Foto: EPA

Guardiola sprema ponudu za napadača Arsenala

City želi učiniti Sancheza najplaćenijim igračem u Engleskoj

U Manchester Cityju su, prema navodima The Suna, odlučili uputiti Arsenalu bogatu ponudu za Alexisa Sancheza, a čileanskom napadaču ponuditi basnoslovan ugovor.

Čelnici Manchester Cityja su izgleda odlučili pobijediti u utrci za Alexisa Sancheza, pa su voljni ponuditi njegovom klubu, Arsenalu, 50 miliona funti naknade.

Ono što je zanimljivo jeste ugovor koji su u Cityju spremili za sjajnog 28-godišnjeg napadača koji bi ako stigne na Etihad zarađivao 21 milion funti godišnje. To znači da bi postao najplaćeniji igrač Premier lige, a sedmično bi zarađivao, ukupno 400.000 funti. Plata od 280.000 funti koju Paul Pogba ima u Manchester Unitedu tako bi postala prava "sića" za Sanchezova primanja.

The Sun saopštava i da je sportski direktor Manchester Cityja, Txiki Begiristain, zadužen da realizuje Sanchezov transfer, te je dobio "odriješene ruke" da Čileancu ponudi najbolje uslove.

Potražite više informacija na temu Premier league:

City bi, navodno, bio spreman Alexisu Sanchezu plaćati i smještaj u nekom od luksuznih objekata centru, ali i na periferiji grada.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi