Cityjeva žalba odbijena, UEFA pomilovala CSKA
Foto: EPA

Rusi su prekršili pravila?

Cityjeva žalba odbijena, UEFA pomilovala CSKA

E. Škorić

CSKA Moskva je prekršila pravila, te su njeni navijači bili na tribinama za vrijeme utakmice protiv Manchester Cityja iako je to UEFA zabranila.

CSKA je na Himki areni odigrao 2:2 sa Cityjem i na meču je bilo 350 ljudi iako je moskovski klub ranije kažnjen sa tri utakmice igranja pred praznim tribinama zbog rasističkog ponašanja dijela navijača.

City je uputio žalbu, ali UEFA smatra da pravila nisu prekršena i zato ruski klub neće dobiti kaznu.

“Pregledani su izvještaji nakon utakmice i zaključeno je kako nema kršenja pravila koja se odnose na igranje pred zatvorenim tribinama. Prisustvovali su samo klupski zvaničnici, mediji, obezbjeđenje, članovi UEFA i sponzori”, naveli su iz Evropske nogometne federacije.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.