Clattenburg u Premiershipu do kraja sezone

Sudit će još neko vrijeme

Clattenburg u Premiershipu do kraja sezone

Engleski sudac Mark Clattenburg ostat će suditi u Premiershipu do kraja sezone. 

Clattenburg je prošle sedmice saopštio da se povlači iz Premierhipa i da će preseliti u Saudijsku Arabiju, gdje će pomagati Fudbalskom savezu te zemlje da poboljša suđenje i obrazovanje sudija. 

Inostrani mediji su prenijeli da će Clattenburg u Saudijskoj Arabiji godišnje zarađivati pola miliona funti, a budući da još ima ugovor sa Udruženjem profesionalnih sudaca (PGMOL), odlučeno je da će ostati suditi u Engleskoj do kraja sezone.

Jedan od najboljih sudaca na svijetu će do kraja sezone suditi još najmanje četii utakmice, a zatim će otići u Rijad i preuzeti funkciju koju je prethodno obavljao njegov sunarodnjak Howard Webb.

"Clattenburg je bio sjajan dodatak engleskom fudbalu i inspiracija onima koji žele da se bave suđenjem. Shvatamo da je ovo uzbudljiva prilika za njega", stoji u saopštenju PGMOL-a. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Podsjetimo, sudijsku karijeru je Clattenburg počeo davne 1993. godine. Premier ligu je počeo da sudi prije 13 godina, a na listi FIFA je od 2006. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi