Claude Makelele dobio posao u Belgiji

Trener Eupena

Claude Makelele dobio posao u Belgiji

E. Škorić

Nekadašnji nogometaš Real Madrida i Chelseaja, Claude Makelele, danas je postao trener belgijskog prvoligaša.

Eupen je na zvaničnoj web stranici najavio dolazak Makelelea, koji će u utorak odraditi trening s novim klubom.

Jordi Condom, bivši trener Eupena, ustupio je svoje mjesto 44-godišnjaku koji je u Evropi igrao značajnu ulogu kao nogometaš velikih klubova poput Reala ili Chelseaja.

"Bio je pokretačka snaga u svakoj momčadi u kojoj je igrao, pa sada se nadamo da će takav biti i kao trener našeg itma", najavili su iz  Eupena. 

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Makelele je s Eupenom potpisao ugovor na dvije i pol godine, a podsjećamo da je bivši francuski reprezentativac još trenirao Bastiju i da je u PSG-u i Swanseaju bio pomoćni trener. Kao igrač je također nastupao za Nantes, Marseille, Celtu, PSG...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi