Clichy: Guardiola nam je zabranio da jedemo pizzu

Stroga disciplina španskog stručnjaka

Clichy: Guardiola nam je zabranio da jedemo pizzu

E. Čaušević

Manchester City već nekoliko dana nalazi se na pripremama u Kini gdje tim Pepa Guardiole očekuje nekoliko prijateljskih utamkmice.

Španski stručnjak Pep Guardiola nakon tri sezone odlučio je napustiti Bayern, a svoju trenersku karijeru nastavit će u Manchester Cityju. Dolaskom Španca na Etihad mnoge stvari su se promijenile i jasno je da je Guardiola uveo dodatnu disciplinu među igrače ovog kluba.

Francuski reprezentativac Gael Clichy otkrio je zanimljivu stvar koju je Guardiola uveo svojim dolaskom u Manchester City.

"Na terenu, ali i van terena svaki detalj se gleda. Poznato je da je trenerima bitno da se fudbaler zdravo hrani, ali kod Pepa je to još rigoroznije. Ukoliko shvati da neki igrač ima viška kilograma on neće trenirati s timom dok to ne riješi. To je prvi put da smo to doživjeli, ali sve je to dio dodatne discipline. Ipak, najzanimljivije je da nam je zabranio da konzumiramo pizzu i neke određene napitke", rekao je Clichy.

Ovaj fudbaler dodao je da su mu mnogi nakon toga rekli da je to normalno u svijetu fudbala. Ipak, Clichy je uputio sve ljubitelje fudbala da zdravi život nije zastupljen kod fudbalera koliko neki misle.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Istina je da fudbaleri ponekad urade nešto što ne bi smjeli. Niko nije savršen i ima svoje mane. Ali, kako je Pep stigao nove stvari oko ishrane su nas baš uzdrmale. Ipak, to je jako uzbudljivo za nas jer nikada nismo imali toliko zabrana. On je idealan menadžer za igrače i ako ga slušate morate uspjeti", dodao je fudbaler Cityja.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti