Club Brugge slavio u derbiju protiv Anderlechta

Jupiler liga

Club Brugge slavio u derbiju protiv Anderlechta

Fudbaleri Club Bruggea slavili su danas protiv Anderlechta sa 2:1 u derbiju 11. kola belgijske Jupiler lige.

Meč je dobro počeo po domaće fudbalere jer su poveli već u 9. minuti kada je Vanaken pogodio nakon asistencije Limbombea. Do kraja prvog dijela igre nije bilo većih prilika pa se na odmor otišlo sa rezultatom 1:0.

Nastavak meča donio je dva pogotka, ali i jedan crveni karton. Prvo su momaći u 47. minuti preko Vormera povisili vodstvo, da bi u 72. direktan crveni karton dobio Wesley pa je Brugge ostao sa igračem manje.

Gosti to nisu uspjeli iskoristiti jer su do kraja meča postigli samo jedan gol i to u 88. minuti preko Teodorczyka što im nije bilo dovoljno da osvoje bodove u ovom meču.

Potražite više informacija na temu Jupiler league:

Club Brugge je nakon ovog meča na 4. mjestu sa 19 bodova, dok je Anderlecht dva mjesta iznad sa dva boda više.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi