Cocalić, Zolotić i Hajradinović moraju na test prve pomoći

Nakon smrtnih slučajeva u belgijskom fudbalu

Cocalić, Zolotić i Hajradinović moraju na test prve pomoći

Belgijski sport su u razmaku od svega nekoliko sedmica potresle tri smrtna slučaja na sportskim terenima. Fudbaleri Gregory Mertens i Tim Nicot te košarkaš Rasmus Larsen su u razdoblju od tri sedmice preminuli od posljedica infarkta.

Istražne radnje su još uvijek u toku, ali ne postoje indicije koje bi bilo koga optužile ili ukazale na propust doktora. Jedino što je za sada sigurno jeste da niko od trojice preminulih sportista nije imao ranije nikakvih problema sa srcem.

I dok istraga traje u Belgiji se već razmatraju preventivne mjere, pa je tako medicinski stručnjak Michel D'Hooghe, koji je inače predsjednik FIFA-ine doktorske komisije, predložio da se u fudbal i sport uvedu obavezni testovi pružanja prve pomoći.

U belgijskoj Jupiler ligi nastupa i nekoliko fudbalera i Bosne i Hercegovine, a svakako je najpoznatiji od njih reprezentativac naše zemlje Edin Cocalić. Pored defanzivca Mechelena, u ekipi Genta igra i nekadašnji Željin dvojac Zolotić i Hajradinović, s kojim svlačionicu dijeli i Danijel Miličević, fudbaler bh. porijekla. Tu je i Faris Hadžić, koji nosi dres Westerloa, pa će ukoliko prođe prijedlog D'Hooghea, svi nabrojani pred početak naredne sezone, naravno ukoliko ostanu u Belgiji, morati na test iz prve pomoći.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije