Coentraova izdaja će se pamtiti za sva vremena

Potpisao za Sporting

Coentraova izdaja će se pamtiti za sva vremena

E. Čaušević

Portugalski fudbaler Fabio Coentrao napustio je Real Madrid i zvanično je prešao u Sporting iz Lisabona gdje će narednu sezonu igrati na posudbi.

Coentrao je prije nekoliko godina u Real Madrid stigao iz Benfice, ali nakon što mu je rečeno da više nema mjesta u kraljevskom klubu odlučio je potražiti novi angažman. Interes za Portugalca pokazalo je nekoliko klubova, ali je njegova odluka šokirala sve.

Naime, Coentrao je odlučio potpisati za Sporting ljutog rivala Benfice za koju je nekada igrao. Coentrao je na najgori način izdao svoj nekadašnji klub u kojem je proveo četiri sezone, a čak se nekada kleo da ne postoji šansa da ikada zaigra za Sporting.

"Cijeli svijet zna da ja volim Benficu i da ću se jednog dana tu vratiti. Benfica je meni sve i nikada ne bih igrao sa neki drugi klub u Portugalu", prije nekoliko godina izjavio je Coentrao.

Potražite više informacija na temu Primeira liga:

Sporting će Coentraa dovesti na posudbu do kraja sezone i platit će Real Madridu dva miliona eura. Na kraju sezone Coentrao će potpisati za ovaj klub kao slobodan igrač jer mu ističe ugovor s Kraljevima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi