Cole: Ne znam zašto Mourinha kritikuju
Foto: EPA

Bivši igrač Chelseaja

Cole: Ne znam zašto Mourinha kritikuju

Bivši engleski reprezentativac Joe Cole izjavio je da Jose Mourinho može biti zadovoljan prvom sezonom na Old Traffordu. 

Manchester United je ove sezone pod Mourinhovom palicom već osvojio dva trofeja i plasirao se u finale Evropske lige, međutim za navijače je razočaravajuća činjenica da je klub završio na tek šestoj poziciji u ligi. 

I dok mnogi s dozom kritike Mourinha uspoređuju s osporavanim Van Gaaloom, Joe Cole smatra kako je Portugalac već napravio dobar posao.

"Ne samo da mislim da će Mourinho biti uspješan, on već to jeste. Vidio sam da ga neki bivši igrači kritikuju, ali ne znam zašto. Ako osvoji i Evropsku ligu, onda je poslije Contea drugi menadžer sezoni", kazao je bivši igrač Chelseaja, dodavši:

"Šesti u ligi? To stoji, ali je dogurao daleko u Evropi i to se osjetilo. Da je ranije ispao, sigurno bi dobio više utakmica u prvenstvu", mišljenja je Cole. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Priliku da osvoji novi trofej Mourinho će imati u srijedu, kada se u Stockholu igra finale evropske lige između Manchester Uniteda i Ajaxa. Vragovi osim trofeja, love i Ligu prvaka sljedeće sezone. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi