Coleman baca mlade u vatru

I oni žele napokon na jedno veliko takmičenje

Coleman baca mlade u vatru

Velšani su prošli ciklus kvalifikacija (SP 2014) završili na petom mjestu iza Belgije, Hrvatske, Srbije, Škotske, sa 10 osvojenih bodova. Uspjeli su upisati tri pobjede uz jedan remi. Savladali su dva puta Škotsku, jednom Makedoniju, dok su remizirali sa Belgijom. Ono što svakako vrijedi izdvojiti jeste podatak da su neke utakmice ispustili u samoj završnici.

Na svom terenu protiv Hrvatske gol su primili tri minute prije kraja, u Skoplju deset. Po tome bismo mogli izvući zaključak kako vrijede malo više od tih deset bodova.

U ove kvalifikacije za EURO 2016. godine su krenuli dosta ambiciozno jer im je donekle i raspored išao na ruku, barem u ovom prvom dijelu. Andora u gostima, kući BiH i Kipar, pa gostovanje u Bruxellesu.

Naravno da je povreda Ramseya malo pokvarila planove, ali optimizma ne nedostaje. Gareth Bale je  najveća uzdanica, ali i nekolicina mlađih igrača poput Paula Dummetta (23) iz Newcastlea, Joe Allena (24) koji nosi dres Liverpoola, baš kao i Jordan Williams odnosno Harry Wilson.

Tu je George Williams 19-godišnji igrač Fulhama. Neki od ovih igrača se bore za svoja mjesta u svojim ekipama, dok su svoje prve nastupe u A reprezentaciji Velsa upisali prošle godine, neki prije par mjeseci.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Protiv Andore nisu briljirali ali su uspjeli startati pobjedom. Porazom naše reprezentacije situacija se dodatno zakomplikovala u grupi pa i Velšani naravno vide svoju priliku da napokon naprave nešto.

Posljednji put su 2004. godine igrali baraž za EURO. Imali su i velike trenere i sjajne igrače, ali nisu uspjeli napraviti iskorak. Nadamo se da će naši Zmajevi 10. oktobra usporiti velške i da će njihove ambicije ipak splasnuti.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.