Selektor Velsa pred meč sa BiH

Coleman: Bale će igrati od prve minute u Zenici

D. Kurbegović

Reprezentacija Velsa se nalazi na korak od historijskog plasmana na Evropsko prvenstvo, koje se naredne godine igra u Francuskoj.

Velšanima do kraja kvalifikacija predstoje dvije utakmice. Sutra će izabranici Chrisa Colemana gostovati u Zenici, a u posljednjem kolu će na svom terenu dočekati Andoru.

"Meč sa BiH je šansa da se i zvanično plasiramo na Evropsko prvenstvo. Mi smo ekipa koja najbolje funkcioniše kao kolektiv, ali nam mnogo znači prisustvo Garetha Balea", rekao je Coleman na press konferenciji održanoj večeras.

"To je naš najbolji igrač. Fantastičan fudbaler i individualac, i uvrstit ću ga u prvu postavu protiv BiH. Bale će igrati od prve minute, a na terenu će provesti koliko bude mogao. Ne treba očekivati da u naredne dvije odigra 180 minuta".

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"BiH je snažna selekcija, ali želimo ostvariti dobar rezultat. Sutra će nam trebati i dosta sreće da dođemo do njega", zaključio je Coleman.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.