Coleman: BiH dolazi po pobjedu, ali mi imamo želju i Balea

Selektor Velsa uoči utakmice sa našim nacionalnim timom

Coleman: BiH dolazi po pobjedu, ali mi imamo želju i Balea

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine 10. oktobra utakmicom protiv Velsa u Cardiffu nastavlja svoj kvalifikacijski put za odlazak na Evropsko prvenstvo u Francusku. 

Velšani su u prvom kolu slavili na gostovanju kod Andore rezultatom 2:1, a selektor Chris Coleman svjestan je da njegovu reprezentaciju protiv Bosne i Hercegovine očekuje mnogo teži duel. Posebno zbog činjenice da su izabranici Safeta Sušića u prvom kolu pretrpjeli iznenađujući poraz od Kipra u Zenici. 

"Niko nije očekivao da Bosna i Hercegovina izgubi od Kipra na domaćem terenu. Bit će zanimljivo vidjeti kako će pristupiti domaćoj utakmici u Cardiffu. Oni će ovdje, siguran sam u to, doći po pobjedu. Međutim ja ne mogu misliti o njima, skoncentrisan sam samo na naš nastup," rekao je Coleman i dodao: 

"Dvije utakmice koje su pred nama mogu nam donijeti mnogo toga. Bosna i Hercegovina je dobra reprezentacija, ali i mi smo. Pokazali smo protiv Andore, na teškom terenu da imamo strast, želju i odlučnost. Također imamo i kvalitet i specijalnog igrača kakav je Gareth Bale. Nadam se da ćemo imati veliku podršku," zaključio je selektor Velsa. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.