Coleman: Ne gubimo se u vitalnim momentima
Foto:EPA

Wales pred historijskim uspjehom čvrsto na zemlji

Coleman: Ne gubimo se u vitalnim momentima

S. Bošković

Wales je večeras pogotkom Garetha Balea slavio protiv Cipra 1:0, te su došli na korak od odlaska na Europsko prvenstvo u Francuskoj.

Wales se nalazi na korak od plasmana na Europsko prvenstvo 2016. godine, te njihov selektor Chris Coleman nije krio oduševljenje.

Večeras su njegovi izabranici sa 0:1, golom Garetha Balea, savladali ekipu Cipra, te tako ostala na vrhu naše grupe.

Selektor Walesa, Chris Coleman, pokušao je svim snagama spustiti igrače na zemlju.

"Bilo je veoma teško večeras, teren je bio grozan. Vručina, vlažnost i protiv protivnika koji nije imao ništa za izgubiti. Pritisak je bio na nama i znali smo da samo mi možemo izgubiti. Ovo nije bila naša najbolja utakmica, ali osvojili smo velika tri boda."

"Ono što nam donosi rezultat je to što ne gubimo se u vitalnim momentima. Ovi igrači bili su apsolutno fantastični i brilijanto su izdržali pritisak."

Coleman je i smirivao euforiju u vezi ovih kvalifikacija, koja je sigurno velika u Walesu.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Igračima nije dozvoljeno da pričaju o tome, mi pričamo o povratku kući. Sve je u našim predstavama na terenu, svi znamo šta je moguće, ali ne pričamo o tome. Sve oči su uprte na igru na terenu."

Wales se nalazi na vrhu grupe B sa 17 bodova, i tri kola prije kraja imaju tri boda više od Belgije i pet više od Izraela. Ukoliko u nedjelju pobjede Izrael naći će se u Francuskoj.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.