Columbus i Toronto porazima do polufinalnog okršaja
Foto: Screenshot/Youtube

Play-off MLS lige

Columbus i Toronto porazima do polufinalnog okršaja

New York City je na svom terenu savladao ekipu Columbus Crewa u revanš susretu četvrtfinala play-offa MLS lige. Domaći su slavili rezultatom 2:0, ali u polufinale play-offa ide Columbus, koji je u prvoj utakmici ova dva rivala upisao pobjedu rezultatom 4:1.

New York City je do vodstva došao u 16. minuti. Strijelac vodećeg gola za domaćine je bio David Villa sa bijele tačke.

Domaći su nastavili sa napadima, ali se do poluvremena rezultat nije mijenjao. Ipak, u nastavku New York City stiže do novog gola. Igrala se 53. minuta kada je Struna pogodio za 2:0.

Ipak, domaći nisu mogli više od ova dva gola, pa je dalje prošao Columbus.

Ekipa Columbusa će u finalu Istoka odmjeriti snage sa Torontom koji je nešto ranije izborio plasman u ovu fazu takmičenja.

Baš kao i Columbus i Toronto FC je u revanš meču četvrtfinala upisao poraz, ali dalje ide zbog golova u gostima.

Naime, New York Red Bullsi su uspjeli slaviti na gostovanju u Torontu rezultatom 0:1, ali su večerašnji domaćini u New Yorku slavili sa 1:2, pa zahvaljujući toj pobjedi idu u polufinale play-offa MLS lige.

Jedini gol na utakmici je postigao Wright-Phillips u 53. minuti. Ipak, gosti nisu uspjeli doći do drugog gola koji bi ih odveo u polufinale, pa je susret zvršen minimalnom pobjedom Red Bullsa.

Treba dodati i da su obje ekipe u finišu ostale sa igračem manje. Isključenje su, zbog međusobnog naguravanja, zaradili Jozy Altidore na jednoj i Saša Klještan na drugoj strani.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti