Conte: Begović ne smije otići, situacija je jasna
FOTO: EPA

Konkurenciju pojačao i Eduardo

Conte: Begović ne smije otići, situacija je jasna

Asmir Begović unatoč interesu brojnih klubova neće napuštati Chelsea, tvrdi trener Antonio Conte. 

Golman bh. reprezentacije nije se uspio izboriti za 'jedinicu' ispred Thibauta Courtoisa i sve češće se pisalo o tome da će napustiti Stamford Bridge, a špekulacije je dodatno podgrijala činjenica da je Chelsea doveo i Eduarda.

"Begoviću neće biti dozvoljeno da ode, situacija je vrlo jasna. Imamo tri golmana sada", kazao je Conte za britanske medije i potom pojasnio: 

"Prvi izbor je Courtois, drugi je Begović, dok je Eduardo treći. Nakon što je Blackman otišao na posudbu bio nam je potreban treći golman i sretan sam što je Eduardo došao u Chelsea."

Conte je dodao da će trojac morati se radom izboriti za minutažu.

"Ja poštujem sve izbore, a ranije sam rekao da će priliku davati u zavisnosti od truda. To je način na koji moramo razmišljati. Svaki od njih mora imati poštovanja prema konkurenciji i boriti se za svoje mjesto, to je ono što profesionalci rade", istakao je trener londonskog kluba. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Na kraju dodajmo da su ovog ljeta najveći interes za Begovićeve usluge pokazali Everton, Crystal Palace, Bournemouth, Stoke City...

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi