Conte je Ibrahimovićev najveći "krvnik" već 14 godina
Foto: EPA

Italijanski stručnjak ponovo zaustavio Ibru

Conte je Ibrahimovićev najveći "krvnik" već 14 godina

E. Čaušević

Švedski napadač Zlatan Ibrahimović poznat je po tome da je u svojoj karijeri sa svakim klubom u kojem je igrao osvojio barem jedan trofej.

Rijetkost je da Ibra s ekipom u kojoj je igrao nije osvojio naslov prvaka te zemlje, a to se upravo desilo ove godine u Manchester Unitedu jer je Chelsea ovo kolo osigurao naslov prvaka. Ibrahimović je na najgori način završio ovo sezonu i vjerovatno epizodu na Old Traffordu, jer je zadobio tešku povredu koljena.

Engleski mediji objavili su danas nevjerovatnu priču o Zlatanu Ibrahimoviću i treneru Chelseaja, Antoniju Conteu. Naime, Ibrahimović je od 2003. godine ili osvojio titulu prvaka s klubom za koji je nastupao ili je bio zaustavljen od kluba kojeg je s klupe predvodio Antonio Conte, treće opcije nije bilo.

U Italiji mu se to desilo dok je igrao za Milan jer je Juventus tada predvođen Conteom osvajao titule prvaka Italije. Njihov "okršaj" bio je prekinut tri sezone dok je Ibra igrao u PSG-u, ali se nastavio ove sezone i pobjednik je ponovo bio italijanski stručnjak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi