Conte maše milionima i ruši transfer rekord
Foto: EPA

Plavci žele Belottija

Conte maše milionima i ruši transfer rekord

M. Šljivak

Londonski Chelsea očajno je ušao u novu sezonu Premiershipa.

Aktuelni šampion je neočekivano poražen na Stamford Bridgeu od Burnleya (2:3), a menadžer Plavaca Antonio Conte potpuno je nezadovoljan napadačkim dijelom tima.

Iako su ovog ljeta doveli Alvara Moratu, koji je i zabio na debiju, Conte je spreman dovesti još jednog napadača, a radi se o Italijanu Andrei Belottiju.

Morata je nedavno postao najskuplji igrač u klupskoj povijest. Plaćen je 58 miliona funti uz bonuse, pa bi transfer mogao izaći na čak 70 miliona.

Međutim, rekordan transfer bi uskoro mogao biti srušen. Conte čini sve kako bi doveo Belottija u London i spremni su izdvojiti čak 86 miliona funti za napadača Torina.

Tako bismo u narednim danima mogli svjedočiti još jednom "ludom" transferu, a uz Belottija na Stamford Bridge bi mogli stići i Danny Drinkwater iz Leicestera, te  Alex Oxlade-Chamberlain iz Arsenala.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Loše otvaranje sezone očigledno je natjeralo Contea da dodatno ojača tim i biće interesantno vidjeti šta će se dešavati na fudbalskoj pijaci do kraja ljetnog prelaznog roka.

Belotti je prošle sezone potpuno eksplodirao u Seriji A i u dresu Torina je postigao 26 golova.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi