Conte: Možda se vratim u Juventus

Selektor Italije

Conte: Možda se vratim u Juventus

Antonio Conte u izjavi za italijanske medije kazao je da planira da se vrati u Juventus, s kojim je ne tako davno osvojio tri titule u Seriji A.

Ovaj 45-godišnji stručnjak potom je preuzeo reprezentaciju Italije, ali navijači mu i dan danas zamjeraju zbog ostavke koju je dao u julu, samo dan prije početka priprema kluba.

“To nije odluka koju sam donio odjednom. Mislim da sam je donio više glavom, nego srcem, zato što bi mi ono reklo da ostanem u Juventusu. To je bila odluka poslije tri veoma teške godine, koje su ostavile traga, i fizički i mentalno, posebno na meni”, rekao je Konte, a potom odgovorio na pitanje novinara:

“Da li bih se vratio u Juventus? Možda, nikad ne reci nikad. Vezan sam za taj grad neraskidivom vezom, proveo sam tamo 16 godina i kao igrač i kao trener”. 

Juventus danas pod vodstvom Masimilliana Allegrija igra mnogo dobro, što govori i pozicija na tabeli. Nakon 19. kola zauzimaju prvu poziciju sa pet bodova prednosti nad drugoplasiranom Romom. 

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.