Conte na sudu zbog namještanja utakmica

Italijanski selektor

Conte na sudu zbog namještanja utakmica

Antonio Conte, selektor italijanske nogometne reprezentacije, sumnjiči se da je kao trener Siene bio upoznat sa namještanjem dvije utakmice tokom 2011. godine. 

Nekadašnji trener Juventusa je zbog toga već bio suspendovan na četiri mjeseca, a italijanski mediji špekulišu da će napustiti i kormilo reprezentacije. 

"Razočaran sam i ogorčen, ali moram nastaviti dalje. Ne preostaje mi ništa drugo", izjavio je Conte.

Conte je uvijek tvrdio da je nevin i da nije bio svjestan neregularnosti utakmica u Seriji B, ali unatoč tome je suspendovan jer nije moguće namještanje prijavio vlastima. Optužen je jer nije "očuvao moral svojih igrača". 

Mečevi na koje se sumnja da su namješteni, bili su dueli Siene sa Novarom i Albinoleffeom, oba u sezoni 2010/2011 u Seriji B.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.