Conte potvrdio da se Costa vraća u tim

Bit će na raspolaganju za Hull

Conte potvrdio da se Costa vraća u tim

Fudbaleri Chelseaja će u nedjelju na domaćem terenu igrati meč engleskog Premiershipa protiv Hull Cityja.

Trener ekipe sa Stamford Bridge stadiona Antonio Conte računat će na tom meču na Diega Costu, napadača koji je propustio meč prošlog kola u kojem je Chelsea slavio u gostima kod Leicestera sa 3:0.

Conte se posvađao sa medicinskim osobljem Chelsea i sa trenerom Conteom jer je navodno htio prihvatiti ponudu koju je dobio iz Kine, ali Conte je danas demantovao da će on napustiti klub te je poručio da je Costa sretan što je u Chelseaju.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"On je spreman za utakmicu. Trenirao je dobro, izgleda spremno i nema više bolova u leđima. Diego je trenirao u nedjelju i ponedjeljak kako bi bio spreman da sa nama trenira u utorak. Treneriao je sa fitnes trenerom, ne sam. Obično svake sedmice razgovaram sa fudbalerima, ali ovog puta sam to učinio na drugačiji način. Mislim da on želi ostati u klubu. On je sretan što igra s nama. Priča o Kini je daleko od istine. Ne vidim nikakav problem u tome", rekao je Conte.

Meč između Chelsea i Hulla igra se u nedjelju od 17:15 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi