Conte prokomentarisao razgovor s Mourinhom

Nakon uvjerljive pobjede

Conte prokomentarisao razgovor s Mourinhom

Fudbaleri Chelseaja jučer su u derbiju 9. kola Premiershipa savladali Manchester United sa visokih 4:0. 

Nakon utakmice centralna tema svih medija bio je razgovor između trenera dvije momčadi. Mourinho je nakon susreta prišao Conteu i rekao mu na uho nekoliko rečenica, a mediji u Engleskoj nisu propustili priliku da italijanskog stručnjaka upitaju o 'tajnom' razgovoru. 

"Kada je razgovor privatan, tako treba i da ostane. Poštujem Mourinha, on je sjajan trener i ovdje je osvojio mnogo trenera", izjavio je Conte i potom se osvrnuo na utakmicu:

"Zadovoljan sam sjajnom igrom. Veoma dobro smo počeli, visokim intenzitetom, brzo smo dodavali loptu, stvarali šanse i postigli gol. Svakodnevno gledam posvećenost i rad mojih igrača na treninzima. Ovu pobjedu smo zaslužili i svi igrači su zaslužili aplauz", istakao je.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Kada je u pitanju razgovor između Mourinha i Contea, britanski mediji tvrde da je bilo riječ o kritici. 

"Nemoj mi to raditi kada je rezultat 4:0. U redu ako to radiš pri rezultatu 1:0. Ovako me sramotiš. Kada izgubiš 1:0 ili 4:0, izgubio si tri boda. Sada smo šest bodova udaljeni od vrha, moramo početi pobjeđivati. Nije lako", navodno je Mourinho rekao Conteu.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi